לא פחות מ-57% מהחברות בדירוג Fortune 500 בחרו פלטפורמת מחשוב ענן Microsoft Azure. שיקולים של חברת תוכנה ישראלית, שנמצאת בתהליך מתקדם של מעבר ל-Azure, שופכים אור על סוד ההצלחה ועל היתרונות המיוחדים

מחשוב ענן מיקרוסופט Azure

בשנת 2015 צמחה Azure, פלטפורמת מחשוב ענן של מיקרוסופט, בשיעור של 112% להיקף כולל של כ-1.8 מיליארד דולרים. קצב הצמיחה של Azure מאפיל על זה של המתחרה העיקרית AWS. מומחי בית ההשקעות גולדמן-סאקס צופים כי המגמה תימשך ו-Azure של מיקרוסופט, שהושקה רק בשנת 2010, תכבוש את הפסגה תוך שנים ספורות ותהווה את אחד מעמודי התווך של הכנסות הענק מרדמונד, יחד עם פלטפורמת מחשוב ענן מצליחה נוספת – אופיס 365.

הצמיחה מרשימה והתחזיות נהדרות, אך אם יש נתון שמעיד יותר מכל על העוצמה והפוטנציאל של Azure בעידן החדש של שירותי מחשוב ענן, זהו הנתון הבא: למעלה מ-57% מהחברות בדירוג Fortune 500 כבר בחרו במיקרוסופט Azure.

גם בישראל חברות וארגונים בוחרים Azure. דוגמא בולטת היא חברת תוכנה ישראלית, מובילה עולמית בתחומה, שנמצאת בתהליך מואץ של מעבר למחשוב ענן ועושה שימוש נרחב בפלטפורמת Azure. "המעבר לענן הוא תהליך רב שנתי", אומר סמנכ"ל מערכות מידע בחברה. "אנחנו כבר עמוק בתוך התהליך, לדעתי בין המובילים בישראל ואולי בעולם בעומק החדירה, ועדיין לפנינו עוד כברת דרך עד שנהיה לחברת ענן מלאה. כחברה ותיקה עם המון מערכות, אינסוף דרישות וצרכים ופריסה גלובלית האתגרים שלנו הם עצומים. הבחירה ב-Azure מאפשרת לנו לעשות קפיצות דרך משמעותיות".

בשונה מהרבה חברות אחרות, חברת התוכנה משתמשת בשני העולמות שמרכיבים את IaaS – תשתית כשירות (IaaS) ופלטפורמה כשירות (PaaS). בנוסף החברה מפתחת לעצמה, כחלק ממערכי התמיכה והשירות ללקוחותיה, פתרונות SaaS באמצעות Azure.
"אנחנו משפרים את האקו-סיסטם שלנו ללקוחות תוך ניצול יכולות וכלים של Azure", מספר סמנכ"ל מערכות המידע. "חוץ מכל הצרכים הארגוניים, המסחריים והשיווקיים שלנו, יש לנו גם נפח יוצא דופן של פעילות שירות מול לקוחות. חלק גדול משירותי ההדרכה והתמיכה ללקוחות, כגון VOD ומערך הבלוגים, נמצא היום בענן. האפקט הוא כפול: הצוותים שלנו מרוצים והלקוחות מרוצים".

אחד היתרונות הגדולים של Azure עבור חברות הפועלות גם בשווקים בינלאומיים הוא פתרונות מובנים המאפשרים התאמה מהירה ומדויקת של פתרונות מחשוב ענן לדרישות שוק, חוק ורגולציה במדינות השונות. יתרון משמעותי נוסף הוא אבטחת מידע ברמות הגבוהות ביותר, בכלל זה של תהליכי הכניסה והיציאה של משתמשים. הרבה משתמשים.

לדברי הארכיטקט הראשי של מערכות המידע וה-CTO, הבחירה ב-Azure היתה טבעית: "כחברה שעובדת בסביבת מיקרוסופט, להשקעה האסטרטגית ב-Azure היו יתרונות מיידיים עבורנו. כמעט ואין חבלי קליטה, האינטגרציה עם ה-Active Directory היא מובנית ולכן כמעט שקופה, וזאת כמובן הפלטפורמה היחידה שמאפשרת העברת רישיונות למוצרי מיקרוסופט ממחשוב מסורתי למחשוב ענן ללא עלויות נוספות ועם תמיכה מלאה".

נפח משמעותי מן היישומים הפועלים בחברה כבר עברו ל-Azure. בימים אלה מתבצע הצעד הבא – מהלך אפיון רחב היקף מול החטיבות העסקיות להעברת הפעילות שלהן לענן. לדברי מובילי התהליך הלהיטות היא עצומה. "מעולם לא היינו פופולאריים כל-כך בחברה", הם צוחקים.

מיקרוסופט התחילה לפתח את שירותי הענן שלה כבר באמצע העשור הקודם, אך השיקה אותם, כאמור, רק בתחילת העשור הנוכחי. במידה רבה אפשר לומר כי מיקרוסופט נתנה "פור" לשוק ולמעשה הגיע אליו אחרי שלמדה היטב מנתיב המכשולים של מתחרותיה, והיא הגיע בדיוק בזמן הנכון: פלטפורמה בשלה שפגשה שוק בשל.

"Azure כוללת כל-כך הרבה תכונות, כלים ושירותים מובנים – הרבה יותר מאשר לכל המתחרים שבדקנו – ברמת איכות גבוהה. שרתים וירטואליים, אפליקציות, תקשורת, אבטחת מידע, דאטה-סנטרים, ניטור, בקרה, מדידה – הכל כבר בפנים. זה יתרון אדיר לטווח ארוך. בהחלטה אחת סוגרים המון פינות ואפשר פשוט לרוץ קדימה עם היישום ועם התכנון", מסכמים הסמנכ"ל וה-CTO. "עם היכולת של Azure לתת מענה לא רק בסביבת מיקרוסופט אלא גם בסביבת קוד פתוח ומערכות הפעלה לינוקס, זאת בחירה מושלמת לפלטפורמת ענן מרכזית".

פנו אלינו לייעוץ ולמידע נוסף בנושא פלטפורמת מיקרוסופט Azure ומחשוב ענן.