ההתבססות על מידע הנאגר במחשבים השונים עומדת בבסיס כל עסק הפועל במאה ה-21. הבעיה היא שבעידן הנוכחי יש לא מעט סיכונים על המערכות הממוחשבות: החל מפגיעות פיזיות, דרך וירוסים ואמצעי רוגלות ועד לטעויות אנוש שאין אדם אחד החסין בפניהן. הצורך בגיבוי הוא מרכזי כיום, כאשר החדשות המעודדות הן שיש שורה ארוכה של שיטות ואמצעי גיבוי. המטרה של העסק היא לבחור בפתרונות המיטביים שגם מותאמים לו ולצרכיו באופן מלא. איך בדיוק עושים את זה נכון?

ראשית: אמצעי הגיבוי המומלצים פחות

פעם, עד לפני מספר שנים, היה נהוג לאחסן ולגבות מידע על גבי אמצעי אחסון פיזיים. זה התחיל דיסקטים ונמשך עד היום עם פתרונות שנגישים לכל כיס: דיסקים, מכשירי דיסק און קי, כוננים חיצוניים וכן הלאה. כל אדם עושה בהם שימוש בשוטף, אם כי בשדה המשחק של גיבוי לעסקים אנחנו ממליצים לשקול פתרונות אחרים.

הסיבה לכך היא שלמוצרים הפיזיים יש פוטנציאל בלאי גבוה מאד. הם רגישים מאד לפגיעות פיזיות (שריטות, נפילות וכן הלאה), לאובדן או אפילו לגניבות, שעלולים לגרום לכך שכל המידע השמור בהם יילך לאיבוד ברגע אחד. בנוסף יש מגבלות פיזיות שחלק מהאמצעים האלה מגלמים בתוכם – מקום או חוסר יכולת להחליף מידע קיים באחר. קושי אחר הוא שהמחיקה והעתקה של הקבצים לתוך הפלטפורמות האלה נחשב לפעולה מורכבת כאשר היא מתבצעת בתדירות גבוהה.

פתרונות גיבוי שעושים את העבודה

המוצרים הבסיסיים המוצעים כיום למגזר הביתי אינם מומלצים אם כן לגיבוי עסקי. בעל חברה שמעוניינת במוצרים פיזיים שיבטלו את החסרונות שתוארו מעלה, כשלמרבה השמחה בהחלט קיימים כיום פתרונות אמינים המותאמים לעסקים.

כאלה הן טכנולוגיות הגיבוי והאחסון של חברת קיונאפ (QNAP), הנחשבת לשם דבר בתחום. אלו הם אמצעים מאסיביים שעמידים בצורה מפליאה בפני הסכנות האורבות כיום לציוד טכני. הם מציעים אחסון בנפחים אדירים: החל מ 1TB וללא מגבלה, תמיד ניתן להוסיף נפח אחסון לטובת גיבוי (תלוי בסוג המוצר), מה שהופך אותם למתאימים לכמויות המידע העצומות המאפיינות עסקים בינוניים וגדולים. בנוסף הם תומכים בתקשורת מהירה במיוחד של עד G10, שתקצר את פרק הזמן הדרוש להשלמת מלאכת הגיבוי למינימום האפשרי.

החשיבות של גיבוי בענן

עולם הגיבוי ואבטחת המידע הולך בשנים האחרונות לכיוון של גיבוי בענן, והוא נחשב לפתרון אחר שצריך להשתלב בתמונת הגיבוי של העסק. הגיבוי כאן נעשה באמצעות מחשב מרוחק שהעסק מתחבר אליו באמצעות האינטרנט או לחלופין קו תקשורת ייעודי – תשתיות שגם כך אמורות להיות כיום בכל עסק.

הגיבוי בענן יכול להיעשות בלחיצת כפתור ובצורה פשוטה, כאשר מבחינת האמינות מקבלים שקט נפשי: חברות מקצועיות הפועלות בשדה המשחק ינקטו באמצעי הגנה מקסימליים על השרתים והמידע. הגיבוי בענן מאפשר להגדיר תרחישים שונים של גיבוי ולבצע את המשימה באופן אוטומטי על פי צרכי הלקוחות, מה שחוסך עבור אנשי העסק זמן וגם כאבי ראש.