העולם עובר לפתרונות מחשוב ענן. החלטת הממשל הפדראלי בארה"ב להאיץ את המעבר לענן היא אבן דרך חדשה במהפכה. החסמים נופלים והצפי ל-2018 הוא היקף גלובלי של 43 מיליארד דולר. עבור עסקים בינוניים וקטנים מחשוב הענן עושה את ההבדל

אם יש הוכחה לקפיצת הדרך שעשה מחשוב הענן בשנים האחרונות כפתרון לגיטימי, ואף מועדף, לתשתית מחשוב ארגונית ועסקית, זוהי החלטת הממשל הפדראלי בארה"ב להאיץ את קצב המעבר לשירותי מחשוב ענן.

היקף ההוצאות של הממשל הפדראלי האמריקני על מחשוב ענן עמד השנה על כ-5% מסך כל הוצאות המחשוב והוא צפוי לעלות בשנה הבאה ל-8.5%. הנתון המעניין ביותר אודות המהלכים של הממשל הפדראלי בתחום המחשוב הוא העובדה כי בשנת 2015 ההוצאות על מחשוב ענן היו כפולות מן המתוכנן. עד 2018 צפויה ההוצאה למחשוב ענן של הממשל הפדראלי בארה"ב להיות 50% מכלל ההוצאה למחשוב.

העולם עובר לענן בקצב מוגבר ויש לכך שלוש סיבות עיקריות: הברורה ביותר היא המחיר. העלות של הקמת תשתית – חומרה, מערכות, תוכנה ויישומים – ניהולה ותחזוקתה בענן נמוכה באופן משמעותי, וככל שצרכי המחשוב עולים ומתרחבים לחיסכון יש יותר משקל.

סיבה ברורה נוספת למעבר של ארגונים, תאגידים וחברות לענן היא הורדת האחריות לתשתית ולתפקודה מהארגון והעברתה לגורם חיצוני מומחה. הארגון מתמקד בניתוח צרכים, הגדרת דרישות ופיקוח על ביצועי הספקים באמצעות צוותי IT קומפקטיים באיכות גבוהה.
כל הפעילות התזזיתית הקשורה במערכות המחשוב מתבצעת ע"י מומחי הספק רחוק מן העין, במינימום הפרעה לאווירת העבודה ולפעילות העסקית. גם כאן לעלייה העצומה בצרכי המחשוב של חברות ועסקים יש השפעה מכרעת; לדוגמא, עם הגדלת השימושים באמצעות טלפונים חכמים, טאבלטים ומכשירים ניידים אחרים, כמות משימות המחשוב קפצה לגבהים שגם לארגון גדול קשה להתמודד איתה.

הסיבה השלישית שמאיצה את המגמה היא נפילת החסמים. היום מנהלי המחשוב בארגונים יכולים ליהנות מפתרונות ענן שאינם נופלים מהפתרונות הפיזיים ואף עולים עליהם. הפתרונות המתקדמים למחשוב עסקי בענן  עומדים בסטנדרטים הכי גבוהים וחזקים של אבטחת מידע, מבטיחים זמינות מלאה, נגישות מלאה מכל מכשיר, שליטה מוחלטת של דרגי הניהול, גיבויים, עדכונים ודו"חות שיטתיים.

הנה נתון שיעזור לכם להבין באיזו מהירות מתפתח הענן ומה היקף ההשקעה של יצרני הפתרונות; בשנת 2015 רשמו חוקרי IBM יותר מ-400 פטנטים רק בתחום של מחשוב ענן.

האמת היא שענן המחשוב תמיד היה פה. באופן מסורתי הוא היה סגור בחדר השרתים במשרד (או במרכז המחשוב בארגונים הגדולים). מרבית המשתמשים בעמדות הקצה אמנם היו מודעים לקיומו אך לא התעניינו איך הוא עובד כל עוד הוא עובד.
מבחינת המשתמשים בארגון המעבר לענן החדש אינו משנה מאומה, פרט לעובדה שחדרי השרתים התפנו (ערך נדל"ני למחשוב ענן).

הטכנולוגיה שמאפשרת את מחשוב הענן היא השרת הווירטואלי. על תשתית פיזית אחת ניתן לנהל 5 ויותר שרתים וירטואליים פרטיים (VPS – Virtual Private Server). הבשורה היא לא רק היכולת לנצל תשתית אחת למספר שרתים וירטואליים נפרדים, שחוסכת לארגונים את הצורך בשרת פיזי ייעודי ומקצצת את עלויות החומרה, אלא גם היכולת לנהל התקנות של מערכות, תוכנות ויישומים באופן מרוכז וחסכוני, ובנוסף היכולת לנהל את רוחב הפס והתקשורת ביעילות חלומית.

 

שירותי המחשוב בענן הביאו עוצמות מחשוב של ארגונים גדולים גם לחברות ועסקים בינוניים וקטנים. למעשה, עבור מגזר ה-SMB פתרונות הענן עשויים לעשות את ההבדל, באשר הם מקטינים את העומס הכלכלי והתפעולי בשיעור דרמטי ומביאים יכולות מחשוב שלא היו בהישג יד בעבר. כל זה תוך שיפור קיצוני בביצועים של מערכות המידע, שנמצאות כל העת תחת בקרה מונעת של "צוות הענן".

פלטפורמות ענן מקוונות כגון Office 365 של מיקרוסופט מביאות את העידן החדש לחברות ועסקים בכל ענפי ומגזרי המשק והכלכלה. כל המידע, הידע, המסמכים, המיילים והתוכן זמינים 24/7 מכל מקום, והכל קורה בסביבת מיקרוסופט ואופיס המוכרת – במחשבים ובטלפונים של בעלי ההרשאות – בשליטה מוחלטת של המנהלים. מהפכה אסטרטגית (ופיננסית) ללא מהפכה תפעולית.
Office 365 מעניקה לחברות ולעסקים יכולות CRM, ניהול פרויקטים ו-Content Marketing שללא הענן היו מוגבלות או בלתי אפשריות.

במרבית הארגונים – תאגידים, מוסדות, חברות ועסקים – הצעד הראשון בענן הוא הגיבוי. גם כאן, לעסקים בינוניים וקטנים נפתחה הזדמנות לשירותי גיבוי ברמה אחרת. אימוץ שירותי ענן נוספים, עד למעבר מלא למחשוב בענן, מתרחש בדרך כלל בתהליך אבולוציוני. כאשר מתעורר צורך בשדרוג משמעותי של מערכת, תוכנה או יישום כלשהו, האלטרנטיבה המועדפת נמצאת בענן.

מנהלי תחום המחשוב ומנהלי חברות ניצבים בעת הזאת בפני שלוש דילמות שיש להן מענה אחד: איך לתת מענה לצרכי המחשוב הגואים (אחסון, תקשורת, יישומים, משתמשים ועוד) תוך הקטנת עלויות ושיפור ביצועים; איך לפשט תהליכים עסקיים וארגוניים כדי לעמוד בתחרות, במינימום השפעה על הרגלי העבודה של הצוות; איך להשתלב במרחב הדיגיטלי, תוך מיצוי תועלות האינטרנט והמובייל, בלי לחשוף את הארגון לסיכוני שבר ואבטחת מידע. התשובה, כאמור, היא אחת – שירותי מחשוב בענן.

חברת Sage מספקת מגוון שירותי מחשוב ענן:
Microsoft Office 365 – פתרונות מתקדמים לארגונים
אבטחת מידע וגיבוי בענן
מערכת ניטור Atera